Discurs del president a la festa de graduació 2013-2014

DISCURS FESTA GRADUACIÓ. CURS 2013-14
Bon vespre a tothom i benvinguts a una nova cerimònia de graduació.
En primer lloc he de donar l’enhorabona a tots els aquí presents, que heu fet possible amb les vostres aportacions aquesta festa de graduació, dels vostres nins i nines, de sisè.
Podem estar contents que un any més, poguem celebrar aquest acte de la manera solemne que es mereixen aquestes nines i nins, que ja s’han fet grans, ja han acabat sisè. Segurament la majoria de voltros no recordeu quan vareu començar aquí, ara ja fa 9 anys. En canvi els vostres pares i mares ho deuen tenir ben present, i cabil·lant dintre seu deuen pensar: “si que passa de ràpid el temps”.
Aquest curs ha estat probablement un dels més problemàtics que hem viscut la majoria de noltros. De fet el conflicte en el món educatiu no està resolt i en algun moment tornarà a rebrotar la problemàtica. Ignorar els problemes no els resol, menysprear una cultura i una llengua pròpia és jugar amb els sentiments de la gent que els estima. I qui estima una cosa no la destrueix, lluita per millorar-la. No podem oblidar qui som i d’on venim, ja que renunciam a les nostres arrels i això no és una bona manera de governar.
L’educació és més cosa que ensenyar coneixements acadèmics. És un àmbit on es van formant persones i s’aprèn a viure, però tot això no és possible sense l’ajuda i la complicitat dels mestres i les mares i pares. Per això, noltros com a mares i pares hem de seguir lluitant i exigint una educació de qualitat pels nostres fills i filles, perquè aquesta és la clau per aconseguir millorar com a persones i evolucionar com a societat. I en aquest sentit els docents han de rebre el nostre suport, ja que la seva feina és vital pels nostres fills.
Avui és un dia important i emotiu per vosaltres, els nostres protagonistes, ja que acabeu una etapa del vostre procés formatiu i educatiu. Han estat nou anys en els quals heu tingut molts i moltes mestres, i de tots ells heu après. A part dels múltiples coneixements acadèmics que us han transmès també us han ensenyat a conviure, a treballar en equip, a dialogar, us han inculcat el respecte pels altres i moltes altres coses.
També heu desenvolupat la vostra faceta artística, que la setmana passada ens va deixar bocabadats amb un gran musical, en el que alguns de vosaltres vareu demostrar tenir autèntics dots interpretatives. Aprofit aquest moment per felicitar-vos a tots per aquesta gran actuació.
En aquest moment he de fer una menció especial a les vostres tutores d’aquests dos darrers anys: n’Emma i n’Esther, que us han acompanyat en el darrer tram educatiu i han actuat com a brúixoles de la vostra formació. I també a l’equip directiu del centre: en Maties, en Pep i na Joana, que han aportat el seny i molta feina per tirar endavant el projecte educatiu del centre.
Als vostres pares els volia dir dues coses. La primera és que us segueixin ajudant i empenyent a millorar la vostra formació, que com deia Paulo Freire :”Hem de lluitar per una educació que ens ensenyi a pensar, i no per una educació que ens ensenyi a obeir”.
I la segona és donar-vos les gràcies. Gràcies, perquè alguns de vosaltres m’heu ensenyat que l’escola és més cosa que l’edifici on deixar els nins i nines durant el dia. Alguns de vosaltres heu treballat molt durant aquests anys per fer més completa la formació i educació dels nostres fills. I també fer-los l’estada més feliç organitzant xocolatades, millorant les instal·lacions de l’escola, organitzant dinars i festes com la d’avui, entre moltes d’altres coses, i que no s’improvisen d’un dia per l’altra. Realment heu aconseguir formar una autèntica comunitat educativa.
I com deia n’Oscar Wilde, “El millor medi per fer bons als nins i nines es fer-los feliços”, i voltros ho heu fet. Per això, a tots voltros, moltes gràcies.
Per acabar a vosaltres, els nins i nines de sisè, us voldria desitjar molta sort en tot el que faceu en el futur. Durant aquests nou anys a l’escola heu fet amistats que duraran per sempre. I sempre recordareu que vareu venir e l’escola pública de Son Ferriol. Ara ens despedim, perquè us heu fet grans, i us toca obrir noves etapes i descobrir nous camins per on discorreran les vostres vides.
Molta sort a tots i moltes gràcies.